На Волині у картоплі виявили рак: що це таке і чи можна вживати заражені овочі

В одному із сіл Волинської області урожай картоплі виявився непридатним для споживача, оскільки на коренеплодах було виявлено рослинний рак. Заражені овочі здатні викликати серйозні розлади травного тракту, тому не рекомендуються до вживання ані людям, ані тваринам.

На Волині у картоплі виявили рак: що це таке і чи можна вживати заражені овочі

Про це йдеться в сюжеті телеканалу “ТСН”. Поля, на яких було зібрано уражений урожай, закриті на тимчасовий карантин (щоб подивитися відео, доскольте сторінку до кінця).

Співробітники обласної лабораторії пояснили, що збудник раку потрапляє в ґрунт і проявляється через три-чотири роки в сприятливих для себе умовах. Коли коренеплід уражений небезпечними клітинами, на ньому виникають відповідні нарости, схожі на грибок.

“Рак уражає окремі сорти картоплі, тому ми закрили поля на карантин. У цей час проведемо очищення ґрунтів і заміну сорту картоплі. Цей урожай ми утилізуємо, оскільки продавати його в жодному разі не можна”, – розповіли в районній адміністрації.

Фермери, які зібрали непридатний для їжі урожай, нарікають, але змушені підкоритися. Суму завданих паразитом збитків поки не підрахували.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.