Зеленський доручив виплатити всю заборгованість військовим ЗСУ: вже виділено 3,7 млрд грн

Президент України Володимир Зеленський підписав указ “Про деякі заходи із забезпечення соціальних гарантій військовослужбовців та ветеранів війни”. Згідно з ним, військовослужбовцям Збройних Сил України буде виплачено в повному обсязі належне грошове забезпечення разом з одноразовою премією з нагоди Дня захисників і захисниць України.

Зеленський підписав указ про виплати військовим

Про це повідомили на офіційному сайті президента України. Для цього Міністерство оборони України 11 та 12 жовтня профінансувало військові частини та установи ЗСУ на загальну суму майже 3,7 млрд гривень, зазначила пресслужба Міноборони.

З цієї суми:

для виплати грошової допомоги на оздоровлення виділено 1 млрд 810 мільйонів гривень.

247 млн грн спрямовано на виплату винагороди за підписання першого контракту та інших одноразових виплат.

для матеріальної допомоги на вирішення соціально-побутових питань військовослужбовців переказано майже 50 млн,

195 мільйонів гривень на виплату компенсації за піднайом житла,

понад 82 мільйони гривень призначені для розрахунків зі звільненими з військової служби.

Також зазначається, що уряд до 31 грудня цього року має внести на розгляд Верховної Ради законопроєкт, спрямований на удосконалення системи грошового забезпечення військовослужбовців з урахуванням найкращого досвіду провідних іноземних держав.

Про реалізацію заходів щодо соціального захисту ветеранів війни та сімей загиблих Кабмін має звітувати щоквартально. Крім того, в кожній області до кінця 2023 року мають бути створені регіональні центри медичного забезпечення, психологічної реабілітації військовослужбовців та ветеранів війни.

Нагадаємо, на кінець вересня заборгованість Міноборони з обов’язкових виплат військовослужбовцям ЗСУ становила 2 мільярди 325 мільйонів гривень. Менше, ніж за місяць вона зросла на 290 мільйонів гривень.

Також влітку 2021 року Пенсійний фонд України провів перерахунок пенсій для військовослужбовців, які змогли отримати виплати за липень і за серпень.

“Ми знаємо проблеми диспропорції, тому ми встановили доплати до пенсій, і знову ж таки, встановили мінімальні пенсійні виплати”, – заявила тоді міністерка соціальної політики Марина Лазебна.

Крім того, в липні Кабмін ухвалив рішення підвищити зарплати військовослужбовцям розвідувальних органів. Мінімальний розмір премії підвищили з 10 до 30%, а надбавку за вислугу років – по 3% за кожні 12 місяців.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.