“Це остання хвиля COVID”: лікар-анестезіолог зробив обнадійливий прогноз

Чергова хвиля коронавірусу розпачалась в Україні раніше ніж цього очікували. За словами медиків зараз вірус “шукає” імунонезахищених людей – тих, хто не перехворів COVID-19, або тих, хто не вакцинований.

Про те що, ймовірно ця хвиля COVID – стане останньою, розповів лікар-анестезіолог Яків Патюков.
Медик зазачає, що зараз організм людини призвичаюється до коронавірусу, але це відбувається дуже повільно.

“Однак цей процес йде, і незабаром, я думаю, хворіти буде менше людей, а вмирати – одиниці. Я вважаю, що ця хвиля стане останньою. Далі буде все тільки знижуватися”, – зазначив лікар.

Окрім того, лікар зазначив, що вакциновані від коронавірусу теж хворіють, але їх мала кількість та симптоми у них малопомітні.
Гальмують процес припинення поширення коронавірусу, за словами медика, люди, які бояться вакцинаціхї та купують фальшиві сертифікати.

Крім того, лікар зазначив, що структура захворюваності коронавірусом майже за два роки сильно змінилася, і тепер COVID не можна розглядати окремо від інших хвороб.

нсультів, багато тромбозів, пульмонологічних проблем. Цукрового діабету стало більше, оскільки і вірус, і лікування гормонами впливають на підшлункову залозу. У підсумку пацієнти змішуються, межа між ковідом і нековідом стирається”, – підсумував фахівець.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.