У Чернігові від ускладнень COVID-19 померла вагітна: вона не була вакцинована

Ускладнення від коронавірусу призвели до смерті 39-річної вагітної жительки Чернігова. Жінка не була вакцинована і, як стверджують медики, пізно звернулася до них.

У Чернігові від ускладнень COVID-19 померла вагітна: вона не була вакцинована

Про її смерть повідомив на нараді в мерії 12 жовтня гендиректор Чернігівської міської лікарні №2 Владислав Кухар. За його словами, протягом тижня COVID-19 забрав життя 18 містян.

Жінка, про яку йдеться, перебувала на 22-му тижні вагітності. Більше подробиць він не розповів.

Видання УНІАН, посилаючись на коментар лікарів зазначеної медустанови, уточнило, що вагітна досить пізно звернулася по медичну допомогу. Також підкреслюється, що вона не отримувала щеплень проти COVID-19.

На сьогодні є рекомендації вакцинуватися вагітним, але чомусь у людей спрацьовує протилежна реакція – якщо жінка вагітна, то вакцинуватися не потрібно. Тому і зростає ризик тяжкого перебігу коронавірусу”, – пояснили в лікарні №2 Чернігова.

За даними, які прозвучали на засіданні в мерії, упродовж минулого тижня в місті підтвердили 639 випадків COVID-19, із цих людей 168 були госпіталізовані. Станом на 12 жовтня у лікарнях міста перебувало 239 хворих (ліжкомісця заповнені на 93%).

Як зазначають медики, 151 пацієнт – на кисневій підтримці, а 11 під’єднані до апаратів ШВЛ. Із усіх госпіталізованих тільки 17 вакциновані проти COVID-19.

Мер міста Владислав Атрошенко попередив: якщо рівень госпіталізацій досягне 350 осіб, у Чернігові оголосять локдаун.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.