Про вчителів, які мали підроблені сертифікати вакцинації, повідомили поліції

У Франківську виявили вчителів, які мали підроблені сертифікати вакцинації проти COVID-19. Про цих педагогів одразу повідомили до поліції.

Міський голова Руслан Марцінків розповів, що підроблені довілки були завірені печатками франківських поліклінік, яких на цей час вже не існує.

За його словами, наприклад, є довідки, підписані поліклінікою № 2 та № 3, яких не існує, тому що вони були ліквідовані ще три роки тому.

Тобто печатки поліклінік є підроблені, бо цих закладів вже не існує. Таких фактів, на жаль, є багато. Також поліція доповідала, що були знайдені сайти, на яких у відкритому доступі продавалися довідки вакцинації по півтори тисячі гривень,
– заявив Марцінків.

Мер Івано-Франківська додав, що факти підробки COVID-довідок є по всій Україні. Поліція вже веде розслідування.

Руслан Марцінків додав, що всю інформацію подали в поліцію. Але він не назвав навчальні заклади та імена вчителі, які мали підроблені сертифікати про вакцинацію.

Для кого вакцинація є обов’язковою? МОЗ затвердило перелік організацій, представники яких підлягають обов’язковій вакцинації проти коронавірусу. Зокрема, до списку входять і освітяни – вихователі, вчителі та викладачі. Тож якщо вони не зроблять щеплення проти COVID-19, їх відсторонять від роботи у закладі освіти.
До слова, мер Івано-Франківська раніше анонсував приз в один мільйон гривень школі, яка першою вакцинує всіх вчителів від коронавірусу. Тепер стало відомо, який навчальний заклад переміг – Вовчинецька гімназія, там отримали щеплення всі 44 працівники.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.