Смерть молодого українця в польському витверезнику: 9 причетним висунули звинувачення

У Польщі висунули звинувачення у справі про смерть українського заробітчанина Дмитра Никифоренка у Вроцлаві. Фігурантами стали дев’ять осіб.

Смерть молодого українця в польському витверезнику: 9 причетним висунули звинувачення

Поліцейським та працівникам витверезника, які затримували і били хлопця, загрожує до 10 років позбавлення волі, інші можуть сісти до в’язниці на п’ять років. Про це повідомляє “Укрінформ” із посиланням на Окружну прокуратуру Щецина.

Обвинувачення винесли чотирьом правоохоронцям, трьох з яких уже звільнено з органів, а також трьом співробітникам витверезника, в який доправили Дмитра. Крім них звинувачують директора цієї установи та лікарку, яка чергувала в той вечір.

Трьох копів звинуватили в перевищенні повноважень, знущанні над затриманим і побитті з летальним результатом. Четвертого правоохоронця – в неперешкоджанні діям колег.

Двох працівників витверезника разом із копами звинувачують у побитті, а їхнього начальника – в тому, що він заважав розслідуванню і надав неправдиву інформацію про перебування Никифоренка в центрі.

Медикиню ж звинуватили в тому, що вона неналежно доглядала за потерпілим і не оцінила стан його здоров’я після побиття.

Її, двох співробітників витверезника й одного з поліцейських тимчасово відсторонили від роботи. При цьому двох правоохоронців суд відмовився заарештувати, проте прокурор має намір подавати апеляцію.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.