Штраф за їзду на “механіці”: як уникнути “заборонної відмітки” в правах та чи слід обмінювати посвідчення

Не врятує навіть відкрита категорія “Б”, яка начебто й дозволяє кермувати всіма легковими автомобілями.

Українських водіїв невдовзі штрафуватимуть за їзду на “механіці” як за кермування без водійського посвідчення. Щоправда, це стосуватиметься тільки тих, хто складатиме іспит в автошколі на машині з коробкою “автомат”.

Як уникнути такої “заборонної відмітки” в правах та чи слід поспішати обмінювати посвідчення – 29 вересня йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

Якщо ще якихось 10 років тому на машинах із літерою “У” побачити автоматичну коробку було практично нереально, то сьогодні майже всі хочуть їздити вже з двома. І не думати про перемикання передач.

Уже за три місяці українським водіям, що складають іспит на “автоматі” видаватимуть права спеціальної категорії – навпроти відкритої категорії – ставитимуть цифру 78. І це означатиме заборону на кермування транспортом із механічною коробкою.

“Під час зупинки транспортного засобу патрульною поліцією або вразі настанні якогось там ДТП буде вважатися, що ви користувалися транспортним засобом без належного права керування. Відмітка ставиться в залежності від того, на якому автомобілі особа складає іспит в сервісному центрі”, – пояснює перший заступник керівника сервісного центру МВС України Юрій Смольянінов.

Усе це – на виконання європейської директиви, яка розділила механіку й автомат ще 2013-го.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.