Курс долара в Україні розвернеться на 180 градусів: скільки заплатимо за валюту в жовтні

В Україні курс долара в перший тиждень жовтня розвернеться на 180 градусів і після плавного зниження перейде до зростання. Так, валюта подорожчає з 26,5 до 26,7 грн/$.

Скільки заплатимо за долар
Про це йдеться в матеріалі OBOZREVATEL. Опитані аналітики впевнені: плавного зниження гривні протягом найближчого тижня не минути. Гривня буде рухатися до нової психологічної позначки.

“Недавнє зміцнення гривні явно сприятиме скороченню пропозиції валюти з боку продавців, які будуть здійснювати конвертацію по мінімуму і прибережуть основні обсяги до більш відповідного курсу. Цей факт полегшить спекулянтам роботу щодо розхитування курсу. Серйозних причин для зміцнення гривні немає. Очікуємо курс поблизу 26,70 грн/$”, – розповів OBOZREVATEL аналітик TeleTrade Сергій Родлер.

Щоб стримати значне зміцнення гривні, Нацбанк був змушений вийти на ринок і викупити $10 млн. Коли зростає попит на валюту (більше купують), але водночас пропозиція (скільки продають) залишається незмінною, курс зростає. І навпаки. Завдання НБУ – не допустити різких стрибків у будь-яку зі сторін.

Причина зниження курсу долара – слабка активність імпортерів, які побоюються введення більш жорстких карантинних обмежень через складну епідеміологічну ситуацію, додає аналітик RoboForex Андрій Гойлов.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.