Для сотень тисяч українців тарифи на газ в опалювальний сезон будуть вчетверо вищі фіксованої ціни

Для сотень тисяч українців тарифи на газ в опалювальний сезон будуть вчетверо вищі фіксованої ціни

Про це заявив в інтерв’ю одному з вітчизняних ЗМІ відомий український політик, депутат двох скликань і колишній голова двох ОДА Геннадій Москаль.

На думку Москаля, простих українців сьогодні найменше турбує закон про олігархів або ще якісь малозрозумілі “рухи тіла” влади. Їх більше турбує існування у своїх регіонах, на рівні ОТГ, які поставлені на грань виживання, і не можуть сьогодні навіть заплатити за опалення бюджетних закладів.

На сьогодні українців найбільше непокоїть опалювальний сезон. Тарифи на тепло поки не зрозумілі, хоча уряд закликає підприємства ТКЕ не підвищувати їх. Однак ніхто так і не сказав, з яких джерел будуть компенсувати тепловикам різницю в низьких тарифах на тепло для населення і більш високих тарифах на газ, який вони купують у постачальника.

Однак і це ще не так тривожно, як те, що сотням тисяч українців, які об’єднані в ОСББ, доведеться платити за газ за тарифом, що вчетверо вищий за фіксований.

Які 7,99? В ОСББ пропонують по 30-32 грн за кубометр, тому що це юридична особа. А комунальні установи, школи, дитячі садки, лікарні, будинки престарілих за що будуть оплачувати це?” – в серцях зауважив Геннадій Москаль.

Таким чином, якщо мешканцям звичайної двокімнатної квартири на 60 квадратних метрів, яка опалюється централізовано від теплокомуненерго, доведеться платити за тепло 2,5-3 тисячі гривень на місяць, то членам ОСББ ця плата може обійтися в 7-8 тисяч на місяць. Їм пропонують купувати газ за ринковою ціною. Також, як і бюджетним закладам, які й при нижчих цінах переживали попередні зими у спартанських умовах.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.