Вчені спрогнозували пік четвертої хвилі COVID-19 в Україні: коли і якою вона буде

Із застосуванням методів технічного аналізу великих даних виявлено також циклічний характер перебігу чотирьох хвиль

Нове дослідження показало, що четверта хвиля коронавірусу може бути коротшою за попередні.

Про це свідчать дані дослідження КПІ та Інституту епідеміології та інфекційних хвороб.

Нова хвиля коронавірусу
Нова хвиля, викликана штамом Дельта, може бути швидкою, але коротшою за попередні.

“Її пік передбачається на рівні 15 000-18 000 випадків захворюваності на добу. Вгасання четвертої хвилі очікується в кінці 2021 року. Істотним чинником такого ускладнення епідемічної ситуації з СOVID-19 є значне ослаблення карантину в літній період, а в більшості навчальних закладів – з початку вересня”, – йдеться в дослідженні.

Із застосуванням методів технічного аналізу великих даних виявлено також циклічний характер перебігу чотирьох хвиль пандемічного процесу COVID-19 на часовому відрізку: січень 2020 – вересень 2021 року.

“Отримані результати вказують на значно нижчий рівень кількості нових захворювань і смертності протягом поточної четвертої хвилі пандемічного процесу, в порівнянні з другою і третьою хвилями, у країнах, що характеризуються високим відсотком вакцинованого населення”, – зазначили вчені.

Що відомо про коронавірус в Україні
Протягом доби 22 вересня в Україні виявили 7866 нових випадків захворювання на COVID-19. Серед них – 667 дітей та 175 медиків.
Динаміка нових виявлень коронавірусу, госпіталізацій та смертності в Україні є рекордними і вже значно перевищили попередні хвилі. Науковці зауважують, що кількість нових випадків подвоїлася за останні 10 днів і прискорення продовжується.
20 вересня Кабінет Міністрів продовжив адаптивний карантин в Україні та режим надзвичайної ситуації до 31 грудня 2021 року.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.