Україна перейшла в “жовту” зону карантину: що заборонено

У четвер, 23 вересня, Україна перейшла в “жовту” зону карантину через погіршення ситуації з поширенням коронавірусу. У всіх регіонах з опівночі почали діяти відповідні обмеження.

Карантин в Україні
Однак їх частково можуть уникнути вакциновані громадяни. Рішення про посилення карантину ухвалила Комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, повідомив Урядовий портал.

Так, обмеження “жовтої” та “червоної” зони не поширюються на ті заклади, де персонал і відвідувачі вакциновані, мають негативний тест або підтвердження про недавно перенесену хворобу.

Які обмеження діють в Україні:
дотримання маскового режиму і соціальної дистанції;

заборона на проведення масових заходів за участю понад 1 людини на 4 кв. м;

заповненість кінозалів і залів інших установ культури – не більш ніж 50%;

заборона на заповненість спортзалів, фітнес-центрів – більш ніж 1 людина на 10 кв. м.

Як працюватимуть школи
Для роботи під час карантину в “жовтій” зоні щонайменше 80% освітян повинні мати документ, який би підтверджував, що вони:

отримали одну або дві дози вакцини від COVID-19 (“жовтий” або “зелений” COVID-сертифікат відповідно, також може бути довідка 063/ о або міжнародне свідоцтво про вакцинацію);

або мають негативний результат ПЛР-тесту на коронавірус – його доведеться повторювати кожні 72 години;

або перехворіли на COVID-19 – такий документ діє пів року.

Навіть у разі виконання цієї умови можуть відправити на вимушені канікули як окремий клас, так і всю школу. Клас – якщо захворіє хтось із учнів. Школу – якщо таких класів буде понад 50%.

Обмеження роботи для бізнесу
Бізнес у “жовтій” зоні може працювати без додаткових обмежень, за умови якщо 80% персоналу та всі відвідувачі мають “жовтий” COVID-сертифікат, що засвідчує отримання однієї дози вакцини, негативний ПЛР-тест або довідку про одужання. Підприємці мають самостійно перевіряти наявність цих документів.

Також можна працювати з усіма додатковими обмеженнями “жовтої” зони й не перевіряти відповідні документи про вакцинацію. Вибір залишається за підприємцями.

Обмеження для бізнесу в Україні.

Крім того, з 20 вересня в Україні набули чинності нові правила адаптивного карантину. Вони передбачають певні обмеження, яких у разі виходу регіонів із “зеленої” зони вакциновані громадяни можуть уникнути.

Нові правила карантину в Україні.

Відзначимо, що станом на ранок 23 вересня на коронавірус в Україні захворіло всього 2 348 381 осіб. З них 54 875 хворих померли, а 2 230 852 пацієнти вилікувалися. Про це свідчать дані Міністерства охорони здоров’я.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.