«Слизьке народовладдя»: як на Прикарпатті намагаються розвалити Україну

«Створити окрему громаду у кожному місті!» – мета, якої домагається так звана ГС «Об’єднання народного контролю України». Ці псевдоактивісти домагаються створення окремих юридичних осіб у містах Івано-Франківської області, називаючи це «народовладдям». І це – дуже небезпечно для України.

У нових територіальних юридичних громадах мають бути створені власні рахункові, бюджетні, комунальні комітети, і навіть комітети внутрішніх справ! І це – при існуючих органах місцевого самоврядування. Для прикладу, такі ідеї в Івано-Франківську просуває Олександра Романчак – жінка пенсійного віку, пов’язана одразу з кількома православними організаціями.

Пані Олександра під псевдонімом «Леся Божак» активно закликає легалізовувати «первинні суб’єкти» у своїх містах.

По суті, створювати альтернативні органи управління. Тобто – повна анархія. Пані Олександра активно пише звернення до Президента та уряду, постійно згадує про якусь «Самостійну Державу Україна – Київська Русь» та марить «прямим народовладдям». Здавалося б, чергова «міська божевільна» і приділяти такому увагу – лише гаяти час. Втім, вона така не єдина. На Прикарпатті одразу декілька організацій добиваються створення альтернативних громад. Окрім «Об’єднання народного контролю», це «Конгрес українських громад «Заради майбутнього» та, звісно ж, «Український вибір» Медведчука. Мета – єдина: створення тисяч «ДНР/ЛНР» по всій Україні.

В інших регіонах України такі організації зайшли ще далі. Скажімо, «Титульний суверенний народ України» (ТСНУ) 2006-го оголосив про створення Чернігівського муніципалітету суверенного народу України, назвав Чернігівщину «Світовою Міжнародною Екстериторією», а свого очільника, колишнього викладача Чернігівського технологічного університету (уродженця РФ) Олега Брильова — «Його Величністю Государем Титульного Суверенного Народу України». Дуже скоро в «державі» з’явилися свої самоврядні, правоохоронні та судові органи, фінансові установи, армія, автомобільні номери і навіть гроші. Аферисти почали видавати мешканцям регіону так звані «паспорти людини корінного народу України», обіцяючи звільнити їх від оподаткування, зробити непідсудними судовим органам України, забезпечити можливістю ухилятися від сплати комунальних платежів, мати недоторканним майно тощо. Щоб не стати об’єктом зацікавлення спецслужб, вони завбачливо не говорили про відокремлення своєї «держави» й чинно листувалися з державними органами та міжнародними посольствами, вимагаючи визнання. Утім, вся ця історія виглядала настільки шизофренічною, що до аферистів багато років взагалі нікому не було діла. Лише у 2016-му вони зацікавили українські спецслужби, і то випадково. Поліцейські зупинили автомобіль «генерала армії Государя» з дивними номерними знаками й звернулися до СБУ, щоб прояснити ситуацію.

А ще як мінімум із 2010 року проєкт ««Ти­тульний суверенний народ України» (ТСНУ) фінансувався благодійним фондом «Російсько-українське співробітництво».

Окрім ексфілософа «Государя» Брильова, в організації є набагато цікавіші персонажі. Скажімо, його «суверени» Константін Горбунов та Сєрґєй Рязанцев — уродженці Загорська Московської області та громадяни РФ. І їхня діяльність не обмежується екстериторіальними іграми в чернігівських лісах. Вони популяризували та втілювали ідею територіальних громад від Львова до Харкова, їздили з лекціями, адміністрували сайти і навіть зняли чотиригодинний фільм «Територіальні громади. Основи прямого народовладдя в Україні» – знайома назва, чи не так?

ФСБ проводить не перший рік проводить операцію поступової дестабілізації та знищення України зсередини. Роблять вони це шляхом популяризації ідеї федералізації та самоврядування — аж до знецінення державності України як такої, розхитування системи управління та руйнування наявних державних інституцій. В послужному списку всіх цих «контор» — створення паралельних органів влади і присвоєння владних повноважень; намагання перебрати функції ліквідованих житлово-комунальних господарств; захоплення споруд та незаконне заволодіння землею; перешкоджання діяльності Збройних Сил України та створення незаконних парамілітарних структур; проголошення «екстериторіальності» окремих територій і видача документів невстановленого зразка, а також реалізація механізмів ухилення від сплати податків шляхом реєстрації «народних» підприємців, ухилення від призову на військову службу тощо.

 

 

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...