Жовта зона: як працюватимуть навчальні заклади (дані по областях)

В Україні на цьому тижні можуть посилитися карантинні обмеження. Однак не всі школи країни будуть працювати навіть з 80% вакцинованого персоналу.

Погіршення ситуації з коронавірусом в декількох регіонах України може привести до того, що тільки певний перелік шкіл зможе працювати в очному режимі навіть після введення жовтої зони. Про це пише “24 Канал”.

Так, у Києві учні зможуть відвідувати школу навіть при введенні карантину. Як повідомляє Київська міськрада, майже 80% шкіл столиці вже вакцинували педагогів. Лідируючими по імунізації районами стали Голосіївський, Дніпровський і Святошинський. До того ж, захворюваність сердь вчителів і учнів в Києві менше 1%.

У Львові вакцинація проходить не такими активними темпами, на сьогоднішній день вакциновано лише третину педагогів навчальних закладів міста. Однак мер Львова Андрій садовий передбачає, що очне навчання триватиме.

“Вакцинація не може відбутися миттєво для всіх, це процес дозрівання і це треба враховувати. Школи працюють, діти ходять на навчання, думаю, так і буде надалі”, – розповів Садовий.

Втiм, як повідомили в департаменті освіти і науки Львівської ОДА, на 80% вакцинована персонал тільки в 165 школах (з них 8 у Львові). Тобто, більшість перейде на “дистанційку”.

У Харкові вакцину отримали вже 85% педагогів і вихователів дитячих садків. Таким чином, перехід на віддалений формат навчання школам міста не загрожує. Таку інформацію підтвердив секретар Харківської міськради Ігор Терехов.

У Дніпропетровській області в жовтій зоні продовжать працювати приблизно чверть закладів – зокрема, 59 дитячих садків (16,5%) і 217 шкіл (25,8%), а також 20 ПТУ (37,7%) і три вузи (14, 3%). Такі дані “Суспільному” надав директор департаменту освіти і науки ОДА Олексій Полторац.

Читай також: Без маски і з температурою не зайти: в школах з’явилися сканери (фото)

Карантинні обмеження не торкнуться 78 шкіл і 85 дитячих садків Одеси. Про це повідомила Директор міського департаменту освіти і науки Олена Буйневіч. За її словами, на сьогоднішній день вакцинувалися 70% працівників шкіл.

У Запоріжжі кількість шкіл, які можуть працювати в жовтій зоні, 40 з 118. Ці навчальні заклади змогли виконати план по імунізації персоналу. У цей список можуть потрапити ще 15 шкіл, в яких на сьогоднішній день вакцину отримали 70% співробітників.

Кількість вакцинованих педагогів у Рівному не досягло і 50%. Однак, якщо додати до цього числа, тих, хто вже отримав сертифікат про перенесене захворювання, вийде 62%. Начальник міського управління освіти Богдан Турович розповів, що продовжити навчання в очному режимі зможуть 6 шкіл. У дитячих садках кількість імунізованих працівників 52%.

У Хмельницькій області 149 шкіл перейшли “бар’єр” в 80% вакцинованих працівників, а тому будуть працювати в звичайному режимі. Про це “Суспільному” повідомила в.о. директора обласного департаменту освіти Дарiя Басюк.

У Чернівецькій області повністю вакцинувався персонал у 22 школах, більше 80% імунізованих – у 240 школах. Ці заклади продовжать працювати очно.

Закарпатська область має намір закрити всі школи і дитсадки, де немає 80% щеплених.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.