Як розпізнати перші симптоми Дельти: інфекціоніст дав детальне роз’яснення

Головний інфекціоніст Львівської області, голова Львівської обласної інфекційної лікарні Сергій Федоренко розповів, як розпізнати перші симптоми штаму коронавірусу Дельта. Для цього потрібно провести додаткові обстеження.

Штам Дельта – коронавірус у світі

Лікар розкрив деталі в коментарі ТСН. За його словами, про інфікування можуть свідчити будь-які прояви гострої респіраторної інфекції: нежить, сухий кашель, підвищення температури, загальна слабкість, можливо, блювота або пронос.

“Коли людина не може зорієнтуватися, що це за інфекція, то потенційно такий стан необхідно розцінювати як початок коронавірусу”, – підкреслив Федоренко.

Він порадив у такому разі залишатися вдома, за можливості ізолюватися і викликати лікаря.

Треба зробити принаймні швидкий тест на коронавірус. Він покаже, чи потрібно робити ще тести і почати застосовувати, щонайменше, симптоматичну терапію”, – додав інфекціоніст.

Оцінивши результати аналізів, лікар ухвалить рішення, лікувати пацієнта вдома чи госпіталізувати в профільну лікарню.

Як повідомляв OBOZREVATEL, у штаму коронавірусу Дельта, який поширився по світу з Індії, виявили близько 15 мутацій порівняно з вихідним вірусом. Частина з них, такі як L452R і E484Q, допомагають цьому варіанту уникати впливу антитіл організму: як природних, що виникли після хвороби, так і сформованих після вакцинації.

Ще однією мутацією Дельти є P681R. Вона сприяє “прилипанню” вірусу до клітин організму, а також допомагає їхньому злиттю.

Так, Дельта-штам потенційно є більш небезпечним серед інших варіантів SARS-CoV-2. Але щодо тяжкості і смертності захворювання дані поки суперечливі.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.