В Україні знизяться тарифи на електроенергію для однієї категорії громадян: хто буде платити менше з 1 жовтня

Ціни на електроенергію знизяться вже з 1 жовтня, але не для всіх побутових споживачів, а лише для тих, хто вживає не більше 250 кіловат-годин на місяць. Для всіх інших громадян, в тому числі для представників бізнесу, тарифи зростуть.

З 1 жовтня вартість однієї кіловат-години електроенергії буде знижена з 1,68 до 1,44 гривні, тобто на 14% при мінімальному обсязі споживання до 250 кВт-год. За попередніми підрахунками, стільки електроенергії споживають близько 80% українських сімей.

Ті, у кого кількість кіловат буде перевищувати встановлену норму, продовжать платити за старим тарифом – 1,68 гривні за весь обсяг споживання. Колективні побутові споживачі, і жителі гуртожитків також будуть платити за тарифом 1,68 гривні за кіловат-годину. Ці тарифи залишаться незмінними до 30 квітня 2022 року.

Попередній тариф залишиться і для дач, дачно-будівельних кооперативів, садових товариств та гаражно-будівельних кооперативів для технічних цілей і освітлення території.

Для представників бізнесу вартість електроенергії виросте до 5 гривень за кВт-годину. Відповідний указ був підписаний Володимиром Зеленським. Точну дату переходу на нові тарифи для промисловості поки не назвали, але відомо, що цей перехід відобразиться на вартості товарів і послуг, які надають компанії. Їм потрібно буде якось компенсувати витрати на оплату електрики, і зрозуміло, це буде робитися за рахунок підвищення цін.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.