На Рівненщині через ускладнення після COVID-19 померла 8-річна дитина

Через ускладнення від COVID-19 померла 8-річна жителька Рівненського району. У дитини була важка вроджена патологія головного мозку – тетрапарез (рухова дисфункція верхніх і нижніх кінцівок).

На Рівненщині через ускладнення після COVID-19 померла 8-річна дитина
Як повідомила медична директорка Рівненської обласної дитячої лікарні Любов Філик, коронавірусна інфекція значно погіршила стан пацієнтки, що і призвело до летального результату, повідомило РадіоТрек. Медикиня зазначила, що пацієнтку привезли в лікарню з Костопельського району у вкрай важкому стані.

“До вродженої патології нашарувався COVID, і дитину врятувати не вдалося. Дівчинка перебувала в лікарні всього добу, були надані всі реанімаційні заходи. Це говорить про те, що штам “Дельта” вражає, на жаль, дітей”, – сказала Філик.

Вона зазначила, що в дитини був параліч. У 8 років дівчинка важила 10 кг.

“Такі діти зі складними супутніми патологіями вмирають не стільки від COVID-19, а від того, що серце і легені не справляються з хворобою. Настає смерть”, – розповіла лікарка.

До того ж Рівне Вечірнє повідомило, що від коронавірусу за минулу добу також помер 64-річний житель області.

Всього за минулу добу в області зареєстрували 207 нових хворих із COVID-19. Їхній вік – від 1 до 83 років.

Хворі на коронавірус отримують медичну допомогу в 9-ти лікарнях “першої хвилі” Рівненщини, завантаженість яких становить 21,01%.

Загалом в області зареєстровано 1233 летальних випадків, викликаних COVID-19.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.