У МОН вирішили відправити дисертацію Киви на поглиблене вивчення в кілька наукових закладів

Кандидатську дисертацію народного депутата України від ОПЗЖ Іллі Киви вивчать ще кілька наукових закладів. Причинами в ЗМІ називають “серйозні зауваження” до роботи.

Про таке рішення Міністерства освіти та науки у вівторок, 14 вересня, повідомив проєкт Bihus.Info, показавши копію відповідного документа. Він був схвалений на засіданні експертної ради відомства, куди сам Кива не з’явився (щоб подивитися, доскрольте сторінку до кінця).

Про те, що дисертація політика потребує поглибленого вивчення, журналістам повідомив один із членів експертної комісії після завершення засідання. Які саме установи проводитимуть перевірку, співрозмовник не уточнив.

Відомо, що вивчати роботу члена “Опозиційної платформи – за життя” експертна рада Міносвіти розпочала ще 15 червня.

Кива захистив свою дисертацію в квітні-2021, після чого став кандидатом наук. При цьому захід почався зі скандалу.

Дослідження народного обранця стосувалося державного управління. У мережі показали відео, на якому член ОПЗЖ не зміг відповісти на запитання щодо своєї ж роботи.

Крім того, Міжрегіональна академія управління персоналом, де Кива проходив аспірантуру, заднім числом опублікувала збірки науково-практичних конференцій із його статтями.

Водночас міністр освіти України Сергій Шкарлет заявив: у нього немає законних підстав сумніватися в досягненнях Киви в галузі науки.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.