Субсидії для українців за кордоном: хто і за яких умов втрачає право на отримання виплат

Українці, які надовго виїжджають за кордон, автоматично втрачають право на отримання субсидії на оплату комунальних послуг. Після посилення контролю за субсидінтами з липня 2021 року, кожної поїздку за кордон у тих, хто претендує на субсидію, будуть ретельно перевіряти.

Після прийняття урядом нової постанови, умови нарахування субсидій посилилися. Сім’я, в якій є члени, які протягом 60 діб не платили єдиного соціального внеску (за умови, що вони не оформлений офіційно як безробітні), втрачає право на отримання субсидії.

У нарахуванні субсидії відмовлять громадянам, які володіють будинком, площа якого становить понад 230 квадратних метрів, або квартирою, площа якої перевищує 130 квадратних метрів. Також умовами для відмови у субсидії є наявність автомобіля молодше п’яти років, та депозиту в банку на суму від 100 000 гривень.

До 1 жовтня 2021 року всі претенденти на отримання соцдопомоги від держави повинні подати нові дані, якщо субсидія їм раніше надавалася в безготівковій формі, яка субсидія призначається на домогосподарство, в якому живуть орендарі, внутрішньо переміщені особи і т.д.

Опалювальний сезон в Україні розпочнеться вже через місяць, а наявних коштів для одержувачів субсидій вистачить тільки до початку цього періоду. Кабінет міністрів має намір запропонувати Верховній Раді виділити відсутні 12 мільярдів гривень на субсидії з тих грошових надходжень, які надходять до бюджету держави понад запланованого рівня. Якщо в минулому році комунальні субсидії отримували близько 3 мільйонів сімей, то напередодні нового опалювального сезону багато хто з них можуть втратити виплати від держави.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.