На Тернопільщині у підприємця вимагали 7 млн грн у біткоїнах

У Тернопільській області правоохоронці оголосили підозри трьом чоловікам через підпал магазинів та вимагання грошей у місцевого підприємця. Платити вимагали у біткоїнах ㅡ майже 7 мільйонів гривень.

Про це повідомили у Міністерстві внутрішніх справ.

Потерпілий підприємець звернувся до поліції наприкінці травня цього року. Він написав заяву про пошкодження двох його магазинів (торгових кіосків) внаслідок пожежі.

Правоохоронці з’ясували, що майно чоловіка підпалили, і встановили причетного ㅡ мешканця Вінницької області.

Згодом у потерпілого почали вимагати гроші, погрожуючи фізичною розправою та знищенням майна. Злочинці вимагали в чоловіка майже 7 мільйонів гривень у біткоїнах (в еквіваленті 250 тисяч доларів).

Правоохоронці встановили людину, яка вела переговори щодо погроз. Ним виявився мешканець Київської області, який, як з’ясувалося згодом, працює на організатора. Останній ㅡ 25-річний лікар, який так намагався розв’язати свої власні фінансові проблеми.

За місцями проживання фігурантів, в інших володіннях, якими вони користуються, та у транспортних засобах провели обшуки. На підставі отриманих доказів організатору та двом його спільникам повідомили про підозру за ч. 2 ст. 189 (вимагання) та ч. 2 ст. 194 (умисне знищення або пошкодження майна) Кримінального кодексу України. За цими статтями їм загрожує до 10 років ув’язнення.

Наразі правоохоронці встановлюють місцеперебування ще одного учасника угруповання.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.