В Ізраїлі від COVID-19 помер відомий антивакцинатор, який називав щеплення “непотрібними”

Ізраїльський активіст Хай Шауляй, який публічно виступав проти вакцинації від коронавірусу, 13 вересня помер від COVID-19. Він лікувався у медичному центрі Wolfson міста Холон, був під’єднаний до апарату з киснем.

Хай Шауляй помер від коронавірусу

До останнього в своїх соціальних мережах чоловік закликав підписників не робити щеплення, оскільки “епідемії немає, вакцина непотрібна і небезпечна”. Про його смерть повідомляє The Jerusalem Post.

Ще до моменту госпіталізації Шауляй опублікував у Facebook відео, де скаржився на поводження з ним у поліцейській дільниці, коли його затримали за висловлювання. За його словами, правоохоронці нібито ставили йому на шию ноги. Також чоловік стверджував, що “поліція Єрусалиму намагалася отруїти” його.

Весь тиждень я боровся, як ні в чому не бувало, але сьогодні більше не міг дихати й пішов до лікарів, мене евакуювали в Медичний центр Wolfson. Якщо зі мною щось трапиться – знайте, що це замах”, – говорив антивакцинатор.

Про коронавірус Шауляй не згадав. Але незабаром зізнався, що кашляє і відчуває сильну задуху. А ще під’єднаний до кисневого апарату, без якого задихається і непритомніє.

“Дорогі друзі. Моя ситуація дуже критична. Я в дуже важкому стані. Неможливо говорити і реагувати на людей. Сьогодні вранці прокинувся і був мокрий, ніби на мене вилили кілька відер води. Кисню немає. Мені знадобилося близько години, щоб зрозуміти, хто я, де я і що тут роблю. Відсутність кисню – жахлива річ”, – написав чоловік у Facebook 11 вересня, це був його останній пост.

Ізраїльські ЗМІ підкреслюють, що Хай Шауляй помер від наслідків коронавірусу, хоча і заявляв, нібито його “отруїла поліція”.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.