Туреччина з вересня посилила правила в’їзду для невакцинованих українців

Туреччина з понеділка, 6 вересня, посилює правила перебування в країні для невакцинованих туристів, в тому числі і з України. Пов’язано це зі збільшенням захворюваності на коронавірус в ряді країн, які поки ще не увійшли в “червону” зону, але незабаром це може статися.

Вже з завтрашнього дня нещеплені туристи і місцеві жителі Туреччини не зможуть з’являтися в громадських місцях без негативного тесту на коронавірус, зробленого не раніше ніж за 48 годин. Тобто, якщо ви приїхали в країну на тиждень, вам доведеться раз у два дні здавати новий ПЦР-тест, щоб вільно пересуватися по вулицях турецьких міст.

ПЛР-тест обов’язково потрібно буде пред’являти на громадських заходах, виставках, у кінотеатрах, театрах і в інших публічних місцях, під час міжміських поїздок громадським транспортом.

Крім того, з початку осені в Туреччині почали перевіряти у кожного відвідувача при вході до ресторанів, кафе та інших публічних місць “код HES”, який потрібно заповнити напередодні прибуття до країни. Без нього вас також не пустять в літак.

При наявності паспорта вакцинації з інформацією про проходження двох доз вакцини робити ПЛР-тест для поїздки в Туреччину не потрібно. У Туреччині визнають щеплення будь-якою із зареєстрованих у світі вакцин, в тому числі російський “Супутник” і китайський Coronavac. C моменту завершення туристом процесу вакцинації до прибуття на територію Туреччини має пройти не менше 14 діб.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.