Українські заробітчани відмовляються приїжджати до Польщі на збір яблук: фрукти продають задешево

Українські заробітчани відмовляються працювати в Польщі на зборі яблук і вибирають легшу роботу. Тамтешні працівники вимагають за роботу не менше ніж 200 злотих (1360 грн). Фермери скаржаться на своє становище через ситуацію, що склалася. Їм нічого не залишається, окрім як експортувати яблука за кордон, адже так вони можуть хоч якось заробити.

Заробітчани не їдуть до Польщі на збір яблук
Про це повідомляє InPoland.net. Польські фермери не можуть експортувати фрукти на схід через ембарго в РФ і конфлікт із Білоруссю. Кілограм десертних яблук у магазині закупівель у Польщі коштує 70 злотих (476 грн), промислових – 30 (204 грн).

Тому у поляків залишається лише один варіант – експорт фруктів у Єгипет. Зазначимо, в 2021-му через погоду збір фруктів відклали на два тижні.

Як раніше повідомляв OBOZREVATEL, польський уряд може ввести податкові пільги для українських заробітчан. Ті трудові мігранти, які вирішать переїхати в сусідню країну, будуть платити удвічі менше податків протягом першого року свого проживання.

Також протягом наступних трьох років вони зможуть забрати частину від податків, сплачених за попередній рік. Тобто пільгові умови будуть діяти цілих 4 роки.

 

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.