Смерть від рук поліції у Польщі: що відомо про загиблого українця

Смерть 25-річного Дмитра Нікіфоренка викликала резонанс у Вроцлаві. Поліцейські застосувала газ, била та душила українця. Порталу InPoland.net.pl вдалося зв’язатися з близькими хлопця.

Дмитро Нікіфоренко родом з містечка Немирів, Вінницької області. На початку липня відсвяткував своє 25-річчя. Приїхав до Польщі близько 2 років тому. У Вроцлаві працював. Мав тут дівчину, без 5 хвилин дружину, говорить один з його друзів.

Спочатку він зник, не відповідав на телефон. Його почали шукати у соціальних мережах. Підключили консула України.

«Поліція спочатку стверджувала, що ніякого Нікіфоренка Дмитра у них немає, але після підняття шуму, дзвінок до консула, тоді відповідь одразу з’явилася. Нашій подрузі зателефонували і сказали, що він вже є у відділку і новини погані» — розповідає друг дитинства. — Я впевнений, що в тому, що його не стало — їх вина. Я знаю його з дитинства, ми багато що пройшли і я його добре знав… Йому допомогли піти»

«Поліція спочатку стверджувала, що ніякого Нікіфоренка Дмитра у них немає, але після підняття шуму, дзвінок до консула, тоді відповідь одразу з’явилася.

розповідає друг дитинства
У середині серпня тіло Дмитра доставили на Вінничину. Близькі розповідають, що похорони були важкими.

В Україні у нього залишилися батьки та старший брат.

Поліція Вроцлава майже місяць мовчала про інцидент. Як повідомила газета Виборча, один з поліцейських анонімно передав журналісту посилання на відео з витверезника. Там події розгорталися зовсім інакше, ніж вказували правоохоронці та працівники витверезника.

Після публікації у ЗМІ на сторінці міської комендатури поліції з’явилось повідомлення про відсторонення поліцейських, що брали участь у знущаннях над українцем та початком розслідування районною прокуратурою Свідниці.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.