Українським заробітчанам нагадали про небезпеки роботи за кордоном

Українські заробітчани за кордоном можуть зіткнутися із важкою працею, відсутністю соціальних гарантій, слабкою охороною праці. Крім того, робота у іншій країні може загрожувати особистій безпеці українця.

Українські заробітчани
На цьому наголосив член Економічного дискусійного клубу Олег Пендзин, йдеться у сюжеті “5 каналу”. Він нагадав про останні етнічні конфлікти у європейських столицях.

“Подивіться на трудових мігрантів із арабських країн, із африканських країн – вони дуже швидко створюють радикальні осередки – мовні, культурні, релігійні. Вони підлаштовують суспільство, куди приїзжають, під свої культурні і мовні потреби”, – зазначив експерт, додавши, що в україні таких проблем немає.

Більш того, за його словами, за деяких умов є загроза потрапити за кордоном у трудове рабство. Більшість працює нелегально, а держави не не пропонують їм належного захисту.

“Більшість заробітчан працюють без належного оформлення, тобто без належного захисту, без відповідного страхування ризиків, пов’язаних із трудовою діяльністю. І держави не захищають їх жодним чином, тому що вони нелегальні працівники”, – застеріг Пендзин.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.