Чорногорія у розпал туристичного сезону впроваджує суворі обмеження

Обмеження не стосуватимуться тих, хто пройшов вакцинацію.

У Чорногорії посилили епідеміологічні заходи у зв’язку зі стрімким поширенням коронавірусу. Вони стосуються громадян не балканських країн. Відтепер їм потрібно на кордоні показувати негативний результат тесту на коронавірус або довідку про отримання принаймні однієї дози вакцини. Діятимуть нові обмеження від 21 серпня до 10 вересня.

Про це йдеться на сторінці уряду країни у Facebook.

Без будь-яких обмежень можуть в’їжджати із Сербії, Хорватії, Боснії та Герцеговини, Албанії, Косово та Північної Македонії. А от громадяни Чорногорії та іноземці повинні перед в’їздом виконати одну з наступних умов:

вакцинація від COVID-19 (хоча б однією дозою);
негативний тест ПЛР не старше 72 годин;
доказ перенесеної хвороби COVID-19 (після позитивного ПЛР або швидкого тесту на антиген пройшло не менше 14 днів і не більше 180 днів);
негативний експрес-тест на антиген не старше 48 годин.
Якщо у туриста немає одного з цих документів, він мусить піти на двотижневу самоізоляцію. Припинити її можна після шести дня у Чорногорії, якщо отримати негативний результат ПЛР-тесту.

Якщо особи з постійним місцем проживання в Чорногорії не мають жодного з чотирьох документів, їх направляють на чотирнадцятиденну самоізоляцію, яка може бути припинена на шостий день після в’їзду до Чорногорії після негативного тесту ПЛР.

Також посилено вимоги до весіль, днів народжень та інших приватних урочистих заходів, які організовуються в закладах громадського харчування, які можуть проводитися за участі господарів та гостей, які мають Національний цифровий COVID-сертифікат і є:

вакцинованими хоча б однією дозою вакцини;
мають негативний тест ПЛР не старше 72 годин;
перехворіли на COVID-19 (після позитивної ПЛР або швидкого тесту на антиген пройшло не менше 14 днів і не більше 180 днів);
мають негативний експрестест на антиген не старше 48 годин.
Об’єкт громадського харчування зобов’язаний призначити особу для контролю за дотриманням передбачених заходів. Виконувати живу музику всередині закладів громадського харчування, як і раніше, заборонено.

Театри, кінотеатри, музеї, галереї можна відвідати, якщо у людини є хоча б один із чотирьох доказів з Національного цифрового COVID-сертифікату, а в закладі є особа для контролю за дотриманням встановлених заходів. Забороняються збори понад 50 дорослих на відкритому громадському просторі (на тротуарах, площах, вулицях, набережних тощо). Менша кількість людей може збиратися за умови носіння масок та дотримання дистанції.

Похорони мають відбуватися у присутності до 10 осіб та обов’язковим носінням захисних масок. Уряд також рекомендує обмежити тривалість шкільного уроку 30 хвилин.

За останні 28 днів у Чорногорії було зареєстровано 930 інфікованих коронавірусом туристів, що становить 12,84% від загальної кількості виявлених випадків зараження за цей період (7 243).

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.