Що буде з роботою шкіл в Україні з 1 вересня: з’явилося детальне роз’яснення

В Україні не збираються скасовувати освітній процес, попри пандемію коронавірусу і навіть можливий карантин. Тож із 1 вересня школярі навчатимуться у звичному режимі.

З 1 вересня школярі навчатимуться у звичному режимі

У цьому запевнив нардеп від “Слуги народу”, заступник голови Комітету Верховної Ради з питань освіти, науки та інновацій Сергій Колебошин. Його коментар опубліковано на сайты партії.

“Розпочинаємо навчання впевнено, в очному форматі. Навіть в разі запровадження карантину, ще однієї хвилі захворюваності, ніхто навчальний процес не скасує. Ми повернемося до вже перевіреного формату – онлайн-навчання”, – пояснив він.

За словами Колебошина, робота над підготовкою Всеукраїнської школи онлайн у країні не припинялася ні на секунду. Зокрема, тривала перепідготовка педагогів, а областях закуповують необхідні для них ноутбуки. Так усі вчителі зможуть проводити уроки дистанційно.

Крім цього, територіальні громади організували закупівлю ноутбуків навіть для багатодітних чи малозабезпечених сімей. Кошти на все це передбачені “коронавірусною” субвенцією в сумі одного мільярда гривень.

Нардеп додав, що дотримання санітарних норм і рекомендацій під час навчання у школах із 1 вересня зберігаються.

Нині немає проблем із забезпеченням навчальних закладів усіма необхідними засобами. Спеціальних довідок перед тим, як йти до школи, від учнів і батьків теж не вимагатимуть.

Що стосується вакцинації педагогів проти COVID-19, то тим, хто не отримав щеплення, ніхто не заборонятиме виходити на роботу.

“Є рекомендації МОЗ, за якими не менше 80% педагогічного складу освітнього закладу має бути вакциновано. За цих умов школи будуть осередками безпечного навчання. Кожен сам несе відповідальність за свої дії”, – наголосив Колебошин.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.