Пенсії в Україні підвищать до кінця року: стало відомо на скільки

Міністр соціальної політики Марина Лазебна заявила, що до кінця року пенсії в Україні можуть зрости на 200 гривень. Наразі середній розмір виплат становить 3,7 тисячі гривень.

Пенсії в Україні підвищать до кінця року: стало відомо на скільки
“У мене є графік, я за цим стежу… До кінця року, можливо, буде 3,9 тисячі гривень середня пенсія”, – наголосила Лазебна. Про це повідомляють “Факти”.

Також українським пенсіонерам готують програму адресних вікових доплат до пенсій. Для її впровадження в уряді підготували стратегічний документ, основна мета якого – підтримка починаючи з 2022 року найбільш вразливих категорій осіб, які досягли певного віку і мають тривалий трудовий стаж.

Крім цього, Пенсійний фонд України почав перераховувати пенсії для військовослужбовців. Вони зможуть отримати виплати за липень і за серпень.

Як повідомляв OBOZREVATEL:

В Україні з січня до липня 2021-го середня пенсія збільшилася всього на 200 грн. За цей же період пенсія суддів зросла з 67,9 до 83,2 тис. грн, або на 15,3 тис. грн.

У країні близько 3,3 млн осіб, які працюють неофіційно, не зможуть отримати пенсію в 60 років. Їм доведеться працювати до 63 або 65 років.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.