У МОЗ розповіли, які привілеї отримають вакциновані від COVID-19 у разі локдауну

У Міністерстві охорони здоров’я України напрацьовують способи стимуляції громадян до вакцинації від коронавірусу. У разі локдауну в країні щепленим українцям можуть дозволити відвідування кінотеатрів, музеїв та інших масових заходів.

Для щеплених українців можуть зробити послаблення
Про це заявив в ефірі Українського радіо глава МОЗ Віктор Ляшко. Також він нагадав про нове правило, згідно з яким школи зможуть працювати, якщо колектив вчителів буде провакцинований більш ніж на 80%.

Водночас Ляшко зазначив, що власне здоров’я не варте жодних коштів, тож його треба берегти самостійно.

“Можливо, в Україні будуть вводитися певні заохочення, але не ходіть і не шукайте їх. Турбуйтеся про власне здоров’я та здоров’я своїх рідних та близьких людей. Адже поки воно є, ми його не цінуємо, але коли втрачається – починаємо розуміти його цінність”, – сказав він.

За словами міністра, якщо буде зростання кількості випадків COVID-19 та зростання госпіталізації, то регіони переводитимуть у жовтий, помаранчевий або червоний рівень епідеміологічної небезпеки. І від цього залежатиме рівень або кількість обмежувальних протиепідемічних засобів, які вживатимуться на певній території.

“Для нас, медиків, важливо не допустити колапсу системи охорони здоров’я. Також економіка країни не повинна впасти, бо від цього залежить фінансування зарплат медичних працівників, закупівлі препаратів тощо”, – додав Ляшко.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.