Рахунок йшов на секунди: спливли нові подробиці загибелі 9-річного хлопчика в аквапарку Дніпра

Очевидці розповіли подробиці загибелі 9-річного хлопчика в аквапарку Happy Day в Дніпрі. Трагедія сталася на очах у десятків людей.

Хлопчик не вмів плавати
Як зазначила в коментарі виданню “Наше місто” Дніпрянка Інеса, відразу було зрозуміло, що дитина особлива, з проблемним здоров’ям. До того ж він не вмів плавати.

“З ним був його дядько або знайомий матері, і він забороняв йому лізти в воду (так як це було біля дорослого басейну). Потім з’явилася мама цього малюка, яка теж забороняла лізти в воду. Але це ж дитина! Видно було, що йому дуже хотілося. Чому вони не були з ним біля дитячого басейну, я не знаю”, – підкреслила вона.

За словами жінки, поки дорослі відлучилися на кілька хвилин, хлопчик стрибнув у воду і буквально протягом 40 секунд сплив спиною догори. Інструктор аквапарку пірнув в басейн і витягнув його. Дитина вже був з синім обличчям.

“Потім люди поруч почали робити серцево-легеневу реанімацію і викликали швидку. Це тривало хвилин 15, поки приїхала швидка. Протягом цього часу пульсу у нього не було. Хвилин 40 тривала реанімація, але хлопчика врятувати не вдалося”, – сказала Інеса.

Вона передбачає, що, швидше за все, дитина вдарився головою або зламав шийний відділ хребта, так як він помер моментально.

Прокоментував ситуацію і генеральний директор КП “Дніпропетровський обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф” Радій Шевченко.

“В єдину диспетчерську нашого центру надійшов дзвінок з аквапарку, що дитину дістали з води. Він не дихає, немає серцебиття. Час його перебування у воді невідомо”, – заявив він сайту “Відкрито”.

За словами Шевченка, було направлено відразу дві бригади екстреної допомоги – звичайна і реанімаційна. Вони прибули на місце протягом 7 хвилин і відразу ж почали серцеву та легеневу реанімацію.

“Протягом 40 хвилин вони намагалися реанімувати дитину, але, на жаль, безуспішно. Була констатована біологічна смерть “, – додав він.

Спеціаліст констатував, що в Україні дуже мало людей, які можуть надати грамотну першу допомогу постраждалим до приїзду бригади швидкої допомоги. Хоча влітку це вкрай актуальне навик при порятунку потопельників. У таких випадках рахунок йде навіть не на хвилини, а на секунди.

 

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.