Україна незабаром перейде в режим “без паперів”: Шмигаль назвав терміни

Україна перейде в режим “без паперів” через три місяці. Президент Володимир Зеленський підписав закон про переведення всіх публічних послуг в онлайн.

Україна незабаром перейде в режим 'без паперів': Шмигаль назвав терміни
Тепер жоден державний орган не зможе більше вимагати паперової довідки, оскільки вся інформація буде міститися в електронних реєстрах. Про це повідомив прем’єр-міністр України Денис Шмигаль на своїй сторінці у Facebook.

Він підкреслив, що завдяки переходу в такий режим допоможе збільшити кількість публічних електронних послуг і мінімізувати корупційну складову під час їхнього отримання.

Також Шмигаль зазначив, що Мінцифри активно працює над автоматизацією послуг, щоб виключити вплив людського фактора на прийняття рішень.

До речі, раніше народні депутати Верховної Ради України в цілому ухвалили законопроєкт №5495, яким ввели режим “без паперів”. За проголосували 238 нардепів. Коли закон набуде чинності, українці отримають доступ до нових державних онлайн-послуг.

Зазначимо, якщо раніше Мінцифра могла оцифрувати до 15 послуг за пів року, то тепер їхня кількість збільшиться до декількох десятків. Наразі українці можуть отримати понад 70 онлайн-послуг.

Також депутати Верховної Ради в першому читанні підтримали законопроєкт про онлайн-зміну місця реєстрації. “За” проголосував 251 нардеп. У разі ухвалення закону українці зможуть змінювати прописку, не виходячи з дому.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.