Коли досягається найвищий рівень захисту від COVID-19 після щеплення

Найвищого рівня захисту від коронавірусної інфекції можна досягти за допомогою повної вакцинації. Вона захищає від нових штамів коронавірусу, включаючи варіант Дельта.

Пандемія коронавірусу в Україні
Про це повідомила пресслужба Міністерства охорони здоров’я України. Такі дані опублікувало Європейське агентство з лікарських засобів і Європейський центр профілактики та контролю захворювань (EMA).

Відзначається, що “високий рівень захисту” досягається від 7 до 14 днів після останньої введеної дози вакцини. У EMA рекомендували всім громадянам дотримуватися правил безпеки і продовжувати носити маски, зберігати соціальну дистанцію, навіть незважаючи на повний курс вакцинації.

Наразі в Україні роблять щеплення від коронавірусу такими вакцинами: Comirnaty – Pfizer&BioNTech, CoronaVac – Sinovac Biotech і Oxford – AstraZeneca.

Відзначимо, що вакцинація здійснюється препаратами, які вимагають введення двох доз з інтервалом приблизно місяць і більше. Отримувати друге щеплення рано чи пізно рекомендують тільки в разі крайньої необхідності. Щеплення другою дозою бажано робити у визначений термін, залежно від вакцини.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.