Українці масово здають валюту: у НБУ пояснили причини

Українці активно купують і продають іноземну валюту.

Українці протягом липня продали банкам готівкової та безготівкової валюти на $2447,2 млн. Натомість купили на $2106,6 млн.

Про це повідомили в Нацбанку.

Згідно з даними, чистий продаж валюти, який був у червні $427,7 млн, скоротився до $340,6 млн у липні. Загалом від початку 2021 року громадяни України продали валюти на $14 148,4 млн і придбали її на $12 118,3 млн. Чистий продаж становив $2030,0 млн.

Своєю чергою, очільник Ради НБУ Богдан Данилишин пояснює у своєму Facebook, що на міжбанківському валютному ринку попит на іноземну валюту з боку клієнтів банків переважав пропозицію, проте ситуація на ринку залишалася збалансованою з огляду на активні операції банків з власною валютною позицією.

“Купівля Національним банком іноземної валюти у дні, коли спостерігалося переважання пропозиції над попитом, дозволило збільшити міжнародні резерви НБУ до 28,5 млрд. доларів США. З урахуванням дорозміщення Міністерством фінансів ОЗДП обсяг міжнародних резервів НБУ перевищить 29 млрд. доларів США”, – написав він.

За його словами, чистий продаж іноземної валюти населенням (у готівковій та безготівковій формі) від початку року перевищив 2 млрд. доларів США та став вагомим чинником збалансування попиту та пропозиції іноземної валюти на ринку.

Як повідомлялося, у вівторок, 3 серпня, долар і євро здорожчали.

Нагадаємо, в Україні обмінювати валюту стало складніше, оскільки недотримання принаймні одного з нових правил є підставою для відмови касира клієнту у валютній операції. У зв’язку з цим, українці масово скаржаться на відмову банків та обмінних пунктів приймати, наприклад, американський долар.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.