Вибух на “Запоріжкоксі”: людей відкинуло від епіцентру на 50 метрів

Жертвами трагедії стали четверо працівників підрядної організації.

На територію заводу “Запоріжкокс”, де вдень стався вибух, нікого не пускають. Адміністрація підприємства не дає жодних коментарів, тож журналісти змушені послуговуватися неофіційною інформацією, йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

Наразі відомо, що жоден працівник самого коксохімічного підприємства не постраждав, а всі загиблі були робітниками підрядної організації, яка здійснювала демонтаж хімічної установки з очищення коксового газу від різноманітних сполук, зокрема бензолу. За попередньою версією, бензол і вибухнув. “Вибух був доволі потужний – людей повідкидало в межах 50 метрів від місця вибуху. Треба точно зрозуміти, що це було”, – розповів голова Державної служби України з питань праці Роман Чернега.
У службі з охорони праці наголошують, що жодної загрози навколишньому середовищу інцидент не несе. “Там не було речовини, яка би несла якісь наслідки. Завтра ми будемо більш точно знати, що в тій ємності зберігалося, але по тій інформації, якою територіальне управління наше володіє, якоїсь небезпеки немає”, – заявив чиновник.

Також відомо, що комісія з розслідування причин і обставин трагедії розпочне свою роботу в п’ятницю. Попередньо основною вважається версія про грубе нехтування правилами техніки безпеки при виконанні робіт.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.