Павло Зібров “наїхав” на “Інтер” через російську мову: моєму обуренню немає меж!

Український співак Павло Зібров “розніс” телеканал “Інтер” за те, що рекламу про концерти Олега Винника переклали з української на російську мову. Цікаво, що сам артист в рекламі говорив рідною мовою.

Про це Зібров повідомив на своїй Facebook-сторінці.

За словами виконавця, йому не вистачає слів українською мовою, щоб висловити своє обурення.

“Перемикав телевізійні канали і випадково потрапив на рекламу концерту Олега Винника на каналі Інтер, який, до речі, із задоволенням буду дивитися, але… Повернемося до реклами, яка звучала з вуст Олега українською мовою і також рухомий рядок і його пряма мова. І тут кадром голос диктора все це переводить на російську мову”, – розповів про побачене Зібров.

Він повідомив, що, по-перше, “Інтер” порушує закон про українську мову, який почав діяти з 16 липня і допускає, що на національних каналах мовлення має бути тільки державною мовою. А, по-друге, перед Днем Незалежності України – це неприпустимо.

“І мені цікаво запитати у генерального продюсера телеканалу “Інтер” пані Безлюдної, яка мені здається просто не поважає закони України. Скажіть, будь ласка, громадяни України не розуміють українську мову, або цей концерт транслюватиметься у Воронежі, або Ростові????”- звернувся Зібров.

Крім того, Зібров звернувся до Національної Ради України з питань телебачення і радіомовлення з проханням перевірити рекламні ролики.

У коментарях у співака українці відреагували на його пост.

Інтер ніколи не був українським каналом! Спробував би він це зробити в РФ, де понад 10 млн українців!
Ганебно, коли зневажають свою країну, мову, закони. На щастя, не дивлюсь Інтер і іншим не раджу.
Респект Павле! Держава сильна своїми основними атрибутами, до яких відноситься українська мова, як державна і закон! Має бути реакція мовного омбудсмена, було б добре тегнути пана Креміня – гідна людина, ну і реакція Нацради!
Цей воспальонний канал порядні люди повинні обходити десятою дорогою. Шкода, що не всі наші колеги можуть собі це дозволити! Дякую за позицію.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.