Рада поширила компенсацію 50% вартості житла для учасників АТО на переселенців з Донбасу

Верховна Рада прийняла за основу проект закону “Про внесення змін до статті 4 закону україни “Про запобігання впливу світової фінансової кризи на розвиток будівельної галузі та житлового будівництва” (щодо реалізації державних житлових програм)”.


Як повідомляє БизнесЦензор, за ухвалення відповідного урядового законопроекту №4550 в редакції парламентського комітету в цілому проголосувало 265 народних депутатів.
Документом пропонується надати волонтерам, і учасникам АТО, а також сім’ям загиблих учасників антитерористичної операції державну підтримку при будівництві житла, яка полягає у фінансуванні державою 50% вартості будівництва, придбання доступного житла або пільгового іпотечного житлового кредиту.
Проектом також пропонується збільшити з 3% до 10% річних відсоткова ставка фінансування за кредитами на будівництво (придбання) доступного житла у разі надання кредитів за рахунок бюджетних коштів через Державний фонд сприяння молодіжному житловому будівництву.
За пропозицією заступника голови Комітету з питань будівництва, містобудування і житлово-комунального господарства Петра Сабашука (“Блок Петра Порошенко”), законопроект перед голосуванням була внесена поправка, згідно з якою держпідтримка у розмірі 50% вартості будівництва або придбання житла також поширена на внутрішньо переміщених осіб, яких, за офіційними даними, налічується понад 1,6 млн осіб.
За твердженням Сабашука, така допомога вимушеним переселенцям буде надаватися не за рахунок державного бюджету, а насамперед, за рахунок місцевих бюджетів.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.