У НАН назвали дату, коли у серпні почнеться приріс хворих на коронавірус в Україні

В Україні очікується зростання захворюваності на коронавірус.

В Україні протягом останніх двох тижнів зростає захворюваність на коронавірус. У зв’язку зі стрімким поширенням індійського штаму коронавірусу “Дельта” в сусідніх країнах існують ризики значного прискорення зростання показників на території нашої держави.

Про це йдеться у свіжому прогнозі науковців НАН.

У НАН прогнозують, що вже станом на 3 серпня середня кількість нових випадків збільшиться до 638, а до 10 серпня зросте до 735 нових випадків. Побільшає і смертей – у середньому до 22 летальних випадків станом на 10 серпня.

Наразі найбільше зростання нових випадків коронавірусу фіксують на Сході та на Півдні України.

“Водночас, ризики значного прискорення зростання лишаються високими. За останній тиждень драйверами зростання числа випадків хвороби виявилися насамперед регіони на Сході України та, меншою мірою, на Півдні України – після того, як тиждень тому майже весь тижневий приріст випадків хвороби зосереджувався у південних областях (передусім на Одещині)”, – сказано в повідомленні.

Водночас українські науковці зауважують, що ситуація із “Дельтою” залишається напруженою в Європі. Майже у всіх країнах захворюваність або швидко зростає або вже перебуває на високому рівні.

 

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.