У МЗС повідомили, чи евакуюватимуть українців через масштабні пожежі на курортах Туреччини

Інформації про постраждалих українських туристів у Туреччині немає.

У Туреччині, де другий день поспіль вирують масштабні лісові пожежі, відпочиває чимало українських туристів. Утім, евакуація громадян наразі не планується, оскільки такої потреби поки немає – українці масово не зверталися за допомогою.

Про це розповів речник Міністерства закордонних справ Олег Ніколенко в коментарі РБК-Україна.

За його словами, наразі масові звернення від українських туристів поки не надходять, а ті, які є, пов’язані з відселенням з готелів, в яких через пожежі немає світла або води. Ніколенко запевнив, якщо будуть масові звернення, то дипломати продумають евакуацію.

“Консул в Анталії сказав, що є поодинокі звернення щодо можливого відселення з готелів, але тільки тих, наприклад, де через пожежі відсутнє світло або водопостачання. Це не те, що горить готель. Але масових звернень поки немає. Поки мова не йде про евакуацію українців”, – зазначив він.

Станом на зараз, за його даними, постраждалих серед українських туристів немає.

#manavgatyanıyor #marmaris #antalya buna sebeb olanlar şuan türkiyem yanıyor biz yanarsak sizde yanarsınız #manavgatyanıyor içimiz yanıyor #marmaris pic.twitter.com/toOTtxniZo

— Ece (@gecedzgn) July 29, 2021
Нагадаємо, у Туреччині, де кілька днів температура повітря сягала позначок аж до +50°С, спалахнули масштабні лісові пожежі. Горять популярні серед українців райони Анталії та Сіде. Під час пожеж уже постраждали понад півсотні людей. Частину з них госпіталізували з опіками та ядухою. За інформацією МЗС, українці по допомогу не звертались. В Анталії кажуть, з пожежами таких масштабів, справи ще не мали.

У курортній Анталії, що на узбережжі Середземного моря, в результаті масштабної лісової пожежі загинули три людини.

Тамтешні ЗМІ озвучують версію займання на сміттєзвалищі. Водночас місцева влада заявляє – горіти почало одночасно у чотирьох різних місцях і це видається підозрілим.

Також у Туреччині розпочали розслідування причин масштабних лісових пожеж, які напередодні спалахнули у курортній провінції Анталія

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.