Україна вводить обов’язкову самоізоляцію для людей, які в’їжджають з двох країн: деталі

Правила перетину кордону України посилив уряд.

Україна не лише посилила вимоги для в’їзду, а й ввела обов’язкову самоізоляцію для осіб, які повертаються з Росії та Індії, де фіксують значне поширення небезпечного індійського штаму “Дельта”.

Про це заявив очільник МОЗ Віктор Ляшко на засіданні уряду 28 липня.

За словами Ляшка, якщо громадяни провели Росії чи Індії останні 7 днів, вони будуть зобов’язані пройти самоізоляцію. Можливість здати ПЛР-тест і завершити її достроково в цій ситуації буде недоступною.

“Особливому контролю підлягатимуть невакцинованих іноземці та українці, які прибули з РФ і Індії. Якщо вони провели останні сім днів в цих країнах, вони підлягатимуть обов’язковій самоізоляції чи обсервації протягом 14 днів без можливості її дострокового припинення”, – сказав голова МОЗ.

Слід додати, що Віктор Ляшко також заявив, що обмеження почнуть діяти через 7 днів після опублікування постанови. А для українців, які виїхали за кордон до моменту набуття чинності цієї постанови, повернення додому буде залишатися без перешкод.

Як відомо, 24 липня стало відомо про три випадки захворювання штамом коронавірусу “Дельта” у Львівській області.

А кількома днями раніше шість випадків індійського штаму коронавірусу, відомого як “Дельта”, зафіксували первинним тестуванням в Олександрівській лікарні Києва. Діагностували цю мутацію в людей різного віку – від 21 до 73 років.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.