У Мінсоцполітики розповіли, як малозабезпечені можуть стати підприємцями завдяки державі

В Україні малозабезпечені, які зареєстровані в центрі зайнятості як безробітні, зможуть отримати поворотну фінансову допомогу до 97,5 тисяч гривень. Відповідні кошти можна буде витратити для придбання обладнання і матеріалів, необхідних для заснування власної справи.


Зокрема, на Львівщині учасниця пілотного проєкту “Рука допомоги” 34-річна Наталія Марковська з безробітної перетворилася на підприємця. Про це повідомляє пресслужба Міністерства соціальної політики на Facebook.

“Довго вагалася, перш ніж подати документи для участі в проєкті. Про нього я дізналася від свого інспектора в центрі зайнятості, де отримувала соціальні виплати, звільнившись із посади виховательки дитсадка. Мій чоловік Петро на той час підробляв виготовленням меблів на замовлення. Обговоривши з ним нечувано вигідну пропозицію, вирішили, що легалізуємо його підробіток і розширимо виробництво”, – повідомила Марковська.

Тепер меблі родини замовляють не лише мешканці Львівщини, а й сусідньої Івано-Франківщини. У списку пропозицій: шафи-купе, ліжка, столи, меблі для віталень, дерев’яні сходи.

“Приватне підприємство я оформила на себе, а робітником взяла спочатку свого чоловіка, а за два роки, коли замовлень стало більше, нам знадобилися ще два майстри”, – додала Марковська.

За її словами, без цієї допомоги навряд чи вдалося б відкрити власну справу. Виділені кошти (63 тисячі гривень у 2017 році) пішли на оплату дорогих електропилки, рейсмусового і токарного верстатів, фурнітури тощо.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.