Винен аквапарк чи батьки? У Дніпрі 9-річний хлопчик отримав струс мозку і травму голови. Відео

У закладі для відпочинку дітей свою провину керівництво аквапарку не визнає і переконує, що наглядати за дітьми мають батьки

У Дніпрі в аквапарку 9-річний хлопчик отримав сильну травму голови. Адміністрація закладу спочатку сказала, що мати винна сама, але після винесення історії в соціальні мережі, запропонували оплатити медичні послуги.

Деталі скандалу розповіла мама постраждалого хлопчика Анастасія Кулакова на своїй сторінці у Facebook.

За словами жінки, її 9-річний син не вперше відвідував аквапарк і правила поведінки знає. Мама ледь встигла переодягнутися, а 9-річний Тимофій один раз з’їхав з гірки, після чого отримав удар по голові.

“Все сталося на моїх очах. Мій син з’їжджав з дитячої гірки в басейн. У цей час інший хлопчик перелазив через огорожу басейну, не втримався і впав Тимофію на голову. Все це відбувалося біля поста дівчинки-інструктора в жовтій футболці”, – розповіла жінка.

Після того як жінка побачила залите кров’ю обличчя сина, почала вимагати негайно надати медичну допомогу. Адміністраторка закладу невпевнено відвела хлопчика в медпункт. При цьому у дитини була розбита голова і підозра на черепно-мозкову травму.

У той час поки 40 хвилин бригада медиків швидкої допомоги їхала в аквапарк, дитину рвало прямо на підлогу. Співробітники закладу заявили, що мама сама винна, адже мала стежити за своєю дитиною. Повернути гроші за відвідування або оплатити медпослуги вони відмовилися.

“Гроші за відвідування аквапарку мені повернули. Ні, не пропонували повернути. Я кричала і вимагала повернути, принесли. Ні, компенсації не пропонували, оскільки “ви самі винні”. І мені було запропоновано стежити за своїм сином. Так я і стежила, і я відразу побачила залите кров’ю обличчя Тимоші. І вивела його з басейну”, – додала жінка.

Медики госпіталізували хлопчика в дитячу нейрохірургію обласної дитячої лікарні на Космічній. І вже там рану дитині обробили, зашили, зробили рентген і аналізи. У Тимофія виявили струс мозку і забій ключиці.

Жінка розповіла, що після публікації історії на Facebook, з нею зв’язалися з адміністрації аквапарку і запропонували відшкодувати чеки на лікування – якщо вони є в наявності, виписка з лікарні та рецепти.

Пізніше вона повідомила, що в аквапарку почали поширювати неправдиву інформацію про те, що допомога і відшкодування були запропоновані відразу. Однак, Кулакова уточнила, що їй зателефонували через пару годин після публікації в соцмережах.

На сторінці закладу в Facebook зазначено, що неприємна ситуація сталася через недотримання дітьми правил безпеки.

“Одна дитина вийшла з гірки в недозволеному місці, перелізла через паркан, який спеціально встановлений, щоб не допустити таких ситуацій. Хлопчик впав на Тимофія, який в той момент спускався з сусідньої гірки. Обом дітям відразу була надана перша медична допомога в медпункті аквапарку і викликана швидка допомога, яка, на жаль, їхала дуже довго. Нам дуже неприємно, що в Анастасії залишилися такі погані враження від відвідування нашого аквапарку, але нам також дуже неприємно, що в цій ситуації Анастасія намагається перекласти відповідальність саме на аквапарк, попри на те, що саме батьки несуть відповідальність за своїх дітей. Нам також неприємно, що Анастасія намагається зробити винуватими інструкторів, хоча в даній ситуації все сталося в частки секунди, а тому інструктори не змогли б запобігти тому, що трапилося”, – сказано в повідомленні.

На сторінці аквапарку також розмістили відео з камер спостереження, де видно, що одна дитина виїхала з труби, а друга в цей час перелізла через огорожу і пригнула на голову.

Також в аквапарку вказали, що все, що вони могли зробити у цій ситуації – надати першу допомогу, викликати медиків, повернути вартість квитків і запропонувати оплатити лікування.

Нагадаємо:

Вночі в аквапарку Hawaii помилково спрацювала автоматична пожежна сигналізація. Для того, щоб загасити ймовірне загоряння, на місце прибули 8 пожежних автівок та одна карета “швидкої”.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.