Військовим пенсіонерам в Україні зрівняють виплати: хто отримає більше

Майже 400 тисяч військовослужбовців-пенсіонерів отримають доплату в сумі 2 000 гривень.

 

На наступному засіданні Кабміну буде ухвалено рішення щодо підвищення розміру виплат військовослужбовцям, що перебувають на пенсії. Про це повідомив у своєму Telegram-каналі прем’єр-міністр України Денис Шмигаль.

За його словами, цим рішенням уряд планує зменшити наявні диспропорції у пенсійних виплатах, які виникли у 2017 році, коли при внесенні змін до закону про індексацію грошових доходів населення, питання індексації пенсій для військових не було врегульовано. “Через це сьогодні новопризначені пенсії та пенсії, призначені до 2018 року, відрізняються майже вдвічі”, – зауважив прем’єр.

Відповідно до розробленого Міністерством соціальної політики рішення, передбачається з 1 липня встановити щомісячну доплату в сумі 2000 гривень для майже 400 тисяч військовослужбовців-пенсіонерів. Мінімальну пенсію для цієї категорії буде встановлено на рівні 3854 гривні.

Також цим рішенням передбачено підвищення виплат для учасників бойових дій, які втратили працездатність. Понад 40 тисяч осіб отримають доплату в розмірі майже 700 гривень.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.