Жертви вакцини: в Індії понад 2 тисячі людей “щепили” від COVID-19 солоною водою

Організатори махінації брали гроші за таку “вакцинацію”.

В Індії близько 2,5 тисячі осіб стали жертвами аферистів, які продавали підроблені вакцини від коронавірусної хвороби COVID-19. Замість антикоронавірусних препаратів у дозах щеплення вони використовували солону воду.

Про це повідомляє CNN.

“Вони використовували солону воду (як щеплення проти коронавірусу) і вводили її пацієнтам”, – сказав представник поліції у Мумбаї Вішал Тхакур.

За його словами, близько 2,5 тисячі людей отримали фальшиві щеплення. Організатори махінації брали гроші за таку “вакцинацію”, чим змогли заробити до 28 тисяч доларів.

“Ми заарештували лікарів. Вони використовували для цього лікарню, яка виготовляла підроблені сертифікати, флакони та шприци”, — додав Тхакур.

В рамках розслідування афери заарештували 14 осіб за підозрою у шахрайстві.

В Індії неодноразово фіксували рекордну смертність від COVID-19, а число заражень перевищувало 300 тисяч на добу.

Станом на 6 липня в Індії виявили понад 30,6 млн випадків хвороби, померли через наслідки хвороби понад 403,3 тисячі осіб, видужали — понад 29,7 млн осіб.

ЯК повідомлялося, Об’єднані Арабські Емірати вийшли на перше місце в світі за темпами вакцинації населення від коронавірусу. В ОАЕ було введено 15,5 млн доз противірусної вакцини. Цієї кількості достатньо для вакцинації 72,1% 10-мільйонного населення країни.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.