Вчені виявили причину аномальної спеки в Канаді: цей феномен перетворив Венеру в найгарячішу планету

Стовпчики термометрів у Канаді досягають позначки в 40-45 градусів Цельсія.

У Канаді аномальну спеку пов’язують із 719 раптовими смертями, зареєстрованими впродовж цього тижня. Ця кількість втричі перевищує показники, які зазвичай фіксують у вказаний період.

Як повідомляє Washington Post, науковці вже мають пояснення такої спеки.

Метеорологи пояснюють – спека в Північній Америці виникла через високий атмосферний тиск, який не дозволяє гарячому повітрю піднятися вище, що в підсумку призвело до утворення “теплового купола”. Центр антициклону перебуває над Британською Колумбією, саме тому тут спостерігаються найвищі температури.

Американське Національне управління океанічних і атмосферних досліджень пов’язує виникнення “теплового купола” з різницею температури води в Тихому океані. За останні кілька десятиліть температура в західній частині океану збільшилася і тепер є більш високою, ніж у східній. Повітря у поверхні води нагрівається і піднімається в атмосферу, що сприяє утворенню теплової хвилі, рух якої блокує високий атмосферний тиск.

Схожий феномен перетворив Венеру в найгарячішу планету в Сонячній системі. Щільний покрив хмар Венери утримує тепло на поверхні, в результаті чого температура там сягає 471 °C. Однак на Землі таке явище виникає вкрай рідко – раз на кілька тисяч років. Зміна клімату, викликана діяльністю людини, зробила подібні виняткові події набагато більш ймовірними.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.