Українського хакера в США засудили до 7 років в’язниці

Андрій Колпаков також повинен виплатити 2,5 мільйона доларів завданих збитків.
За участь у кіберзлочинному угрупуванні, яке викрало дані мільйонів кредитних і дебетових карток у Сполучених Штатах Америки, українського хакера Андрія Колпакова засуджено до семи років тюремного ув’язнення.

Про це повідомляє “Голос Америки” з посиланням на Міністерство юстиції США.

33-річного Колпакова разом з двома іншими українцями, яких звинуватили в діяльності хакерської групи FIN7, заарештували у серпні 2018-го року в Іспанії. Ця група розсилала електронні листи із вірусною програмою, яка давала їм доступ до фінансової інформації.

“Тільки у США FIN7, отримавши доступ до комп’ютерних мереж бізнесів, викрали понад 20 мільйонів записів щодо карток користувачів з понад 6500 терміналів торгових точок понад 3 600 окремих бізнесів. За даними судових документів, жертви зазнали надзвичайних збитків, за деякими оцінками, на понад 1 мільярд доларів”, – відзначає прес-реліз Мін’юсту США.

На суді Колпаков визнав себе винним лише за одним пунктом звинувачення в змові з метою здійснення шахрайства з використанням електронних засобів та за одним пунктом звинувачення в змові з метою комп’ютерного злому.

Суд відправив українського хакера на 7 років у місця позбавлення волі, а також зобов’язав його виплатити 2,5 мільйона доларів як відшкодування збитку.

За словами адвоката засудженого, після відбуття терміну покарання Андрій Колпаков планує повернутися в Україну.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.