Рішення Варшави про 10-денний карантин для українців шокувало польських працедавців

Несподіване рішення уряду Польщі про запровадження з 24 червня 10-денного карантину для осіб з-за меж ЄС шокувало польські агенції працевлаштування, які щодня організовано привозять тисячі заробітчан з України.

Про це повідомив Укрінформу операційний директор польської агенції працевлаштування EWL Group Рафал Мруз. Через рішення уряду компанія у середу ввечері перейшла у кризовий режим роботи.

“Агентства праці шоковані таким рішенням, ми не були готовими до цього. У компанії відразу було створено кризовий штаб, аби вирішити питання з розміщенням на 10-денний карантин кількасот працівників з України, які мають приїхати у четвер і п’ятницю”, – повідомив Мруз.

Він зауважив, що як агенції з працевлаштування, так і українські працівники розраховували на швидке звільнення з карантину в результаті отримання негативного тесту на COVID-19.

“Натомість зараз вони змушені будуть очікувати 10 днів на карантині. Ми забезпечимо їх місцями для проходження карантину, продуктами та усім необхідним”, – додав Мруз.

Як повідомлялося у ЗМІ, від опівночі, 24 червня, Польща запровадила обов’язковий 10-денний карантин для осіб, які приїжджатимуть до країни з-за меж ЄС. Від нього можуть звільнити після 7-ми днів карантину і отримання негативного тесту на COVID-19.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.