Названо важкий наслідок зараження COVID-19, що може викликати параліч

Зараження коронавірусом (COVID-19) може призвести до розвитку синдрому Гієна-Барре та інших аутоімунних захворювань. У разі важкого перебігу хвороби можливі параліч дихальних і краніальних м’язів.


Про це повідомили британські вчені з Бірмінгемського університету, передає EurekAlert. Дослідники вивчили дані пацієнтів, які перехворіли у важкій та легкій формах коронавірусу. У таких хворих було зафіксовано оніміння ступень і кистей рук, м’язову слабкість і головний біль, проблеми з координацією.

“Антитіла, які ми ідентифікували, аналогічні тим, які викликають низку аутоімунних захворювань шкіри, м’язів і серця. Ми ще не знаємо, чи дійсно ці аутоантитіла викликають симптоми у пацієнтів, і чи є це звичайним явищем після безлічі інфекцій або просто після COVID-19. Ці питання будуть розглянуті в наступній частині нашого дослідження”, – пояснив один з авторів, професор Алекс Ріхтер.

Синдром Гієна-Барре – найбільш поширена з набутих запальних нейропатій. Хвороба найчастіше вражає периферичні нерви. Синдром може призвести практично до повного паралічу. Однак хвороба виліковна навіть у разі важких випадків.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.