Часом здається, що весь світ ввів санкції проти України

Часом здається, що весь світ ввів санкції проти України, і лише балтійські країни готові спуститися до нас і освоїти наші гроші.

Домогтися причини, по якій відмовляє банк або інша організація, дуже часто неможливо, але всі ці випадки об’єднує одне досить цікаве обставина – всі отказывающие мають відділ комплаєнса. Так-так, це саме ті хлопці, які перевіряють клієнтів на причетність до відмивання грошей або санкціям. Ті, які мають право позбавити свою компанію клієнта, і не зобов’язані пояснювати на якій саме підставі вони прийняли своє рішення. І це коли наші власні комплаєнс менеджери стверджують, що клієнт кристально чистий.

Вага парадокс в тому, що ми звикли, що на міжнародній арені до нас ставляться як до прокажених, і ні бізнес, ні влада навіть не задається питанням чому між нами й цивілізованим світом стоїть невидима армія білих комірців. А скринька просто відкривається.

Як-то нами було прийнято рішення розширити коло наших банків-партнерів у Європі. Це самий дружній для України регіон після Прибалтики, але шанси на співпрацю тут вже набагато менше. В одному з банків співробітник захотів провести процедуру знайомства» в телефонному режимі. Чоловік був досить контактний і здавалося, що список його справ на сьогодні обмежується дзвінком до нас. Після того, як наш співробітник Шевченко Олександр поговорив з ним про все і ні про що, він сказав, що проти України введені санкції.

Олександр попросив дати йому посилання на дану інформацію. Звичайно ж, там не було ніяких санкцій проти України. І ми почали розбиратися.

Вся справа в тому, що введені санкції не проти України, а проти Криму і Донбасу, які де-юре частина України, а де-факто – під контролем Росії. А, отже, у списку дані території знаходяться під заголовком «Україна». Люди не хочуть розбиратися, де знаходиться Донбас чи Крим, їм це не важливо. Співробітникові комплаєнса набагато простіше просто відмовити через самого згадування України в списку.

Дуже іронічно, що введені санкції «на підтримку України», а працюють проти неї. Не тому, що так задумано, а тому, що хлопчики і дівчатка по всьому світу просто не хочуть витрачати свій дорогоцінний робочий час на з’ясування історії конфлікту, вивчення адміністративного поділу України та інші речі, які так необхідні для прийняття правильного рішення.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.