На дорогах України з’являться нові дорожні знаки

В Україні 1 листопада 2021 року введуть нові дорожні знаки. Тоді набудуть чинності нові стандарти безпеки у частині “Безпека дорожнього руху. Знаки дорожні.”

Зокрема, запровадять знаки “Автозаправні/Електрозарядні станції”, таблички “Місце для зарядки електромобілів”, “Платна дорога” та “Кінець платної дороги”. Основні зміни та уточнення будуть внесені в ДСТУ 4100:2021. Про це повідомили на сторінці Укравтодору у Facebook.

Також ДСТУ доповнено знаками щодо прикордонної смуги відповідно до постанови КМУ від 9 листопада 2016 р. №790 та графічними матеріалами для уникнення неоднозначного трактування принципу встановлення та застосування кількох дорожніх знаків на одній опорі.

Крім того, додано новий розділ, де вказано, як розміщувати знаки на щитах та фонових щитах та введено окремий дорожній знак для позначення діагональних пішохідних переходів на перехрестях.

Стандарти доповнено і новими знаками і табличками пов’язаними з велоінфраструктурою.

Також зміни торкнулися знаків індивідуального проєктування: шрифтів, форми стрілок та введено символи для позначення центру населеного пункту, річки.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.