Арешт рахунку без попередження: У Мін’юсті розповіли, як каратимуть боржників

Останнім часом почастішали питання від громадян про те, як відбувається процес арешту банківського рахунку в Україні. Детально про це вирішили розповісти представники Міністерства юстиції України.

Виявилося, що багато хто переживає про те, що їхні гроші можуть бути заарештовані без попередження.

Про це стало відомо завдяки новій публікації прес-служби Мін’юсту в мережі Facebook.

“Чи зможуть виконавці заарештувати рахунок, коли його власник про це не знатиме – питання, яке цікавить багатьох. Так що, розповідаємо. Арешт на майно (кошти) боржника виконавець накладає шляхом винесення відповідної постанови під час відкриття виконавчого провадження та не пізніше наступного робочого дня після виявлення майна.

Арешт накладається в розмірі суми стягнення з урахуванням виконавчого збору, витрат виконавчого провадження, штрафів та основної винагороди приватного виконавця на все майно боржника або на окремі речі.

Чинним законодавством України визначено, що копії постанов виконавця та інші документи виконавчого провадження доводяться виконавцем до відома сторін та інших учасників виконавчого провадження, надсилаються адресатам простим поштовим відправленням або доставляються кур’єром.

Ця норма не стосується:

▪️ постанов про відкриття виконавчого провадження;

▪️ постанов про повернення виконавчого документа стягувачу;

▪️ повідомлення стягувачу про повернення виконавчого документа без виконання;

▪️ постанов, передбачених пунктами 1-4 частини дев’ятої статті 71 Закону “Про виконавче провадження”, які надсилаються рекомендованим поштовим відправленням.

Боржник вважається повідомленим про початок примусового виконання рішень, якщо йому направлено постанову про відкриття виконавчого провадження за адресою, вказаною у виконавчому документі.”, – повідомляють представники Мін’юсту.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.