Ткаченко прокоментував продаж серіалу “Папік” російському підсанкційному каналу СТС

Міністр культури та інформаційної політики України Олександр Ткаченко в інтерв’ю «Радіо Свобода» прокоментував продаж серіалу «Папік» виробництва студії «Квартал 95» російському підсанкційному каналу СТС.


Про це пише Детектор медіа.

Читачі видання надіслали питання до міністра: «Чи нормально, що права на показ серіалу “Папік” продали підсанкційному російському телеканалу? І чому українські телеканали, “1+1” у тому числі, продукують у великій кількості серіали російською, орієнтовані явно не на українського глядача?».

Пан Ткаченко на це відповів, що «Папік» – не єдиний проданий до РФ серіал, а взагалі він виступає за «100% української мови на телебаченні». Водночас він додав, що свій бізнес в Росії припинив у 2014 році.

«Насправді не тільки серіал “Папік” був проданий. Багато українських серіалів, які виробляються в Україні, з українськими акторами, продаються в Росії. Але закону, який забороняв би продавати таку продукцію, не існує. Стосовно російської мови і україномовного контенту, то я завжди був прихильником 100% української мови на телебаченні. Тому що це дозволило би просувати і українську ідентичність, і перезавантажити економічну модель», – зазначив міністр.

Олександр Ткаченко зауважив, що економічна модель достатньо важлива для каналів. Вона має серйозний вплив на те, якою мовою виготовляють продукцію.

«З економічною моделлю виготовляти тільки українською мовою, не маючи доступу до грошей, які канали отримують з Росії для фінансування власного виробництва серіалів, буде непросто», – сказав Ткаченко

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.